Знижує тиск і вагу: експерти назвали найбільш корисну картоплю
Картопля дуже корисна для здоров'я, але її потрібно правильно готувати
Картопля є одною з найпопулярніших овочів у раціоні українців. Однак багато хто вважає цей овоч калорійним і намагається його рідше вживати в їжу. Експерти стверджують, що картопля не тільки не додає зайвої ваги, але і може сприятливо впливати на здоров'я людини. Найважливіше – це те, як її правильно готувати.
Вчені з Університету Скрентон в США провели дослідження і з'ясували, яка саме картопля буде найбільш корисною для здоров'я людини. Вони відібрали серед добровольців групу з 18 осіб з надлишковою масою тіла. Протягом місяця група вживала 6-8 картоплин, зварених у мундирі. Про це пише видання "Контракти".
Через місяць всім добровольцям провели ретельне медичне обстеження і було встановлено, що середній діастолічний (нижній) тиск у людей знизився на 4,3%, а систолічний (верхній) – на 3,5%. Крім того, у добровольців не було зафіксовано збільшення у вазі через вживання картоплі.
У висновку дослідження вчені вказали, що звичайна відварна картопля в мундирі не шкодить здоров'ю людини та не впливає на вагу, а, навпаки, приносить користь для серцево-судинної системи.
Експерти відзначають, що в одній порції відвареної або запеченої картоплі міститься всього 110 ккал і висока концентрація корисних речовин. А ось смажена картопля – під забороною, через те, що при смаженні знищується велика частина поживних речовин і залишається тільки крохмаль та жир.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вчені зробили несподіване відкриття про взаємозв'язок кави та підвищеного тиску.
А також розповідали про те, що лікарі назвали жирні продукти, від яких не можна відмовлятися.