У сливового пирога "з газети New York Times" дуже цікава історія, яка зробила цей простий бісквіт зі сливами легендарним. Геніальність страви, як часто буває, криється в простоті. Тож, пропонуємо втілити цей рецепт в життя.
Читайте нижче в матеріалі Styler покрокове приготування, історію десерту і звісно ж дивіться відеоінструкцію.
The New York Times публікували рецепт сливового пирога від кулінарки Маріан Буррос кожного вересня з 1983 по 1989 рік. Згодом редакція зрозуміла, що досить, і вирішила надрукувати рецепт востаннє.
Для того, щоб всі охочі могли його вирізати і зберегти, його навіть надрукували більшим шрифтом і з пунктирною лінією по контуру. Звісно ж, це не допомогло - редакцію завалили гнівними листами.
На щастя, зараз, завдяки інтернету ми можемо відтворити цей десерт на своїй кухні.
Сливовий пиріг з New York Times - дуже просто і смачно (скріншот: YouTube/LISA DEREZA
Спершу розігрійте духовку до 180 градусів.
Змішайте цукор і м'яке масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця і добре збийте.
Ложкою викладіть тісто в форму діаметром 20-25 см. Зі слив видаліть кісточки і розріжте навпіл. Покладіть половинки сливи шкіркою догори зверху на тісто.
Злегка посипте цукром і збризніть лимонним соком, залежно від солодкості фруктів. Посипте корицею до смаку.
Випікайте приблизно годину. Дістаньте і охолодіть. Пиріг можна подавати просто так, а можна зі збитими вершками або морозивом.
Дивіться також відео від української господині, як приготувати легендарний пиріг:
Раніше ми писали про ідеальну шарлотку з яблуками з того, що є в холодильнику.
Також повідомлялося, як приготувати банановий пиріг за 20 хвилин.