У Британії органи охорони здоров'я рекомендують їсти п'ять порцій фруктів і овочів на день. Але дослідження показали, що такої кількості може бути недостатньо, аби збільшити тривалість життя.
Про це пише Express.
Так, огляд понад 95 наукових досліджень визначив, наскільки вживання фруктів і овочів може знизити шанси людини померти від хвороб. Тому у людей, які їли 10 порцій фруктів і овочів на день, ризик смерті майже на третину нижчий, ніж у тих, хто не їв нічого під час досліджень.
А от інше дослідження, яке відстежувало людей протягом тридцяти років показало, що збільшення тривалості життя значною мірою пов'язано з низьким рівнем серцевих захворювань і раку – двох основних причин смерті.
Зниження ризику раку на 14% спостерігалося при прийомі 7-7,75 порцій на день, без додаткових переваг при більш високому рівні споживання. Зокрема, знизити ризик захворювання можуть овочі сімейства хрестоцвітих, особливо броколі.
Окрім того, переваги вживання свіжих фруктів і овочів можуть бути пов'язані з вмістом у них вітамінів і мінералів. Фахівці кажуть, що такі переваги можуть бути пов'язані з вмістом клітковини в рослинах.
Важливо, що споживання 10 порцій фруктів і овочів на день виявилося найбільш ефективним проти захворювань. Також більш низькі рівні споживання як і раніше можуть принести значну користь здоров'ю людини.
Раніше ми повідомляли, що лікар розповіла, як легко зміцнити імунітет.
Також ми писали, що фахівці назвали напій, які важливо додавати в раціон, аби продовжити життя.