Шикарне м'ясо "Як шашлик" для новорічного столу: готуємо просто і швидко
Пропонуємо приготувати смачну м'ясну закуску для новорічного столу, яка за смаком буде нагадувати шашлик.
Рецептом поділилася популярний фуд-блогер Alina FooDee.
Інгредієнти для закуски:
- М'ясо (яловичина, свинина) або язик (яловичий, свинячий) - 1-1,4 кг
- Для бульйону: цибуля - 1 шт., часник - кілька зубчиків, лавровий лист - 1-2 шт., запашний перець - 4 шт., чорний перець - 8-10 шт.
- Для маринаду: цибуля - 400 г, петрушка - невеликий пучок, гострий перець - за смаком, сіль - 1 ч. л. з гіркою (за смаком), цукор - 1 ст. л., оцет 6% - 5 ст. л., вода - 5 ст. л., чорний перець - 1 ч. л., коріандр - 1 л, рослинна олія - 5 ст. л.
Скрін: так буде виглядати наша закуска
Покрокове приготування закуски
У каструлю покласти м'ясо, цибулю, часник, лавровий лист, запашний перець, чорний перець. Залити окропом і варити до готовності м'яса (30-40 хвилин), але не переварювати, щоб м'ясо не вийшло сухим.
Дати м'ясу повністю охолонути в тому бульйоні, в якому воно варилося. Так м'ясо буде соковитіше. Нарізати м'ясо кружечками.
Нарізати цибулю пір'ям, дрібно нарізати петрушку і гострий перець. Перемішати цибулю, петрушку і перець і пом'яти руками, щоб цибуля пустила сік.
У скляну ємність викласти шар м'яса, зверху шар цибулі, знову шар м'яса, зверху шар цибулі.
Для маринаду змішати сіль, цукор, воду, рослинна олію, оцет, мелений чорний перець, коріандр.
Залити м'ясо і залишити його маринуватися на 6-12 годин в холодильнику, можна на добу. За цей час кілька разів акуратно перемішати м'ясо.
Раніше ми також писали, як приготувати три "королівських" салати на Новий рік.
Також з'явився оригінальний рецепт Олів'є, як його готували ще в XIX столітті.