Шеф-кухар розповів, як легко приготувати ресторанну пасту "Карбонара" вдома
Паста "Карбонара" - одна з найвідоміших страв італійської кухні, її придумали в Італії в середині ХХ століття. Цікаво, що в оригінальний склад не йдуть вершки, але у нас прижився рецепт саме на вершках. Як виявилося, приготувати ресторанну страву вдома - легко і просто.
Про це нам розповів бренд-шеф мережі СушіХата Андрій Архипенко на своєму YouTube каналі.
Інгредієнти для "Карбонари":
- Спагетті - 150-200 грам
- Бекон (обов'язково з салом) - 100 г
- Цибуля Кримська - 1 шт.
- Вершки, найкраще 30% - 100 г
- Яйце - 1 шт.
- Вино біле - 50 мл
- Пармезан - 10 г.
- Сіль і перець на смак
Покрокове приготування
Ставимо варити спагетті до стану "аль денте" (в перекладі з італійської означає "на зуб" і описує той стан пасти, коли вона готова, проте ще тверда і не встигла розваритися). Хвилин 7 в киплячій воді повинно вистачити, але все залежить від пасти, яку будете використовувати.
Нарізаємо бекон соломкою в ширину 1-2 см, цибулю нарізаємо дрібним кубиком, сир натираємо на дрібну тертку.
На розігріту сковорідку наливаємо олію (можна і без неї за рахунок жиру бекону) і кидаємо обсмажувати бекон до скоринки. Далі кидаємо цибулю і так само обсмажуємо до скоринки.
У ресторанах для соусу, коли вже бекон і цибуля підсмажилися, використовують біле вино, ллють, дають трохи випаруватися і потім додають вершки.
Отже, до наших бекону і цибулі додаємо вино, випаровуємо і кидаємо пасту, наливаємо вершки і зовсім трохи даємо пропаритися, щоб не перетримати.
Викладаємо на тарілку, відокремлюємо жовток від білка і кладемо зверху на пасту. Додаємо сіль і перець за смаком, посипаємо сиром.
Відео: Як приготувати пасту "Карбонара" вдома
Раніше шеф-кухар розповів, як приготувати тісто для піци вдома.
Також він поділився секретами варіння рису для ідеальних суші.