Шеф-кухар назвав помилки при готуванні курки, які безнадійно зіпсують її смак
Смачна курочка в духовці, на сковорідці або в каструлі з овочами може стати головною прикрасою вашого столу, а може виявитися розчаруванням. Які ж типові помилки допускає кожен з нас?
Про це розповів шеф-кухар ресторану Жорді Віла, пише La Vanguardia.
Неправильне розморожування
До початку готування курку потрібно розморозити повністю. Не до кінця розморожене м'ясо готувати не можна. Як не рекомендується і готувати курку, яка тільки з холодильника - залиште її ненадовго при кімнатній температурі.
Кістки потрібно залишати
Курку, як і інші види м'яса, найкраще готувати на кістці. Справа в тому, що кістки краще проводять тепло, що позитивно впливає на прожарювання м'яса і робить його смак більш багатим. Тільки грудку готують без кістки, найкраще - на грилі.
Час додавання спецій
Одна з найпоширеніших помилок при приготуванні курки - додавання спецій в останній момент. Це потрібно робити заздалегідь, щоб м'ясо якомога краще просочилося приправами.
Приготування в духовці
При такому способі слід пам'ятати, що грудка прожарюється раніше, ніж стегна, на які і слід орієнтуватися. Для того щоб птиця прожарювалася більш рівномірно, краще зв'язати її мотузкою.
Як не пересушити
Щоб курка в духовці не вийшла занадто сухою, її краще готувати грудкою вниз: так до неї будуть стікати соки, і вона стане м'якше. За десять хвилин до готовності переверніть птицю, щоб добре підсмажилася шкіра.
Раніше ми писали, як приготувати тісто для піци, як готують італійці.
Також лікар назвала найшкідливіший вид макаронів, порадивши відмовитися від них зовсім.