Шашлик легко зіпсувати цими помилками
Приготування шашлику потребує особливих знань і навичок. Але багато хто вважає, що достатньо взяти шматок хорошого свіжого м'яса, щоб насолодитися відпочинком на природі. У матеріалі Styler ми розповімо про найбільш типові помилки, а також розповімо маленьку хитрість, завдяки якій ви зможете стати "королем шашликів".
Шеф-кухар ресторану розповів, що вкрай важливо різати шашлик поперек волокон, щоб зберегти м'якість і соковитість м'яса.
Але й тут є нюанс. Молоду свинину і курятину ще можна порізати як доведеться, а от яловичину рекомендується - тільки поперек. Перерізані волокна втрачають жорсткість, і страва виходить м'якою.
Також при нарізці потрібно дотримуватися розміри - кожен шматочок повинен бути товщиною у два сірникові коробки (якщо їх скласти широкою плоскою стороною).
Менші шматки на мангалі висохнуть, а великі можуть здаватися добре прожареними зовні, а всередині - сирими.
Шеф-кухар поділився ще одним секретом: м'ясо не можна солити при замочуванні в маринад. Якщо додати сіль відразу, це буде сприяти витягуванню вологи.
Загрожує це тим, що навіть шашлик з найбільш м'якого м'яса залишиться сухим. Найкраще - додати сіль безпосередньо перед запіканням.
Раніше ми писали, з яким алкоголем не можна поєднувати шашлик, інакше наслідки будуть непередбачуваними.
Також експерти розповіли, які дрова зовсім не підходять для приготування шашлику, а які будуть ідеальними і поліпшать смак м'яса.