Часник додає пікантності стравам, допомагає у профілактиці застуди й може нормалізувати обмін речовин. Проте більшість людей уникають споживання цього продукту саме через запах, яких він лишає по собі. Однак, є кілька продуктів, які здатні практично нейтралізувати цей неприємний присмак.
Про це пише Journal of Food Science.
Зазначається, що свіжий часник містить речовину Аліїн, молекули якої перетворюються на Аліцин саме у той момент, коли порушується цілісність зубчика. Остання речовина надає йому цей усім впізнаваний аромат.
Мало того, вона далі продовжує розпадатися, у результаті чого з'являється "часниковий подих". Відповідно, якщо зруйнувати ці "пахучі" сполуки, то зникне й сам запах.
Тому найкраще з цим справляється гаряче листя салату. Окрім того, цей продукт має бути у вашому раціоні після "часникового" обіду чи вечері.
До того ж "часникового подиху" допоможуть позбутися листя м'яти, печені або сирі яблука та сирий салат. Якщо цього у вас немає під руками, то можна ще випити молока. Все тому, молочні жири не лише позбутися джерело запаху, а й вимивають із рота дрібні залишки часнику.
Після часникових страв також можна віддати перевагу чаю, а не каві, так більше шансів мати свіже дихання.
Раніше ми повідомляли, названий лайфхак, який допоможе позбавитися запаху часнику на дерев'яній обробній дошці.
Також ми писали, що нутриціолог назвала цілющі властивості простих продуктів.