Це насіння сприяє схудненню та зміцнює кістки: можна вживати щодня
Наука довела, що насіння чіа сприяє схудненню та знижує рівень холестерину в організмі. Крім того, зерна зміцнюють кістки, бо багаті кальцієм.
Про це пише ScienceDaily.
Фахівці з США довели той факт, що завдяки пришвидшенню метаболізму, в організмі спалюються калорії. Крім того, насіння чіа керує холестерином. Так, підвищений вміст жирних кислот Омега-3 допомагає знизити рівень холестерину, що зменшує небезпеку коронарних хвороб серця.
Також зерна знижують рівень цукру в крові завдяки Омега-3, яка вкрай важлива для зменшення показників глюкози або цукру в крові. Ще лікує від закрепів, оскільки добре впливає на рухливість кишківника й на поліпшення травних процесів, бо містить нерозчинні волокна.
Насіння чіа ще зміцнює кістки, бо багате кальцієм і марганцем.
Завдяки цьому продукту також знижується ризик раку молочної залози. Насіння - відмінне джерело альфа-лінолевої кислоти, яка захищає від пухлин молочних залоз. Кислота сприяє пригніченню росту злоякісних новоутворень.
Як вживати насіння чіа
Дуже важливо пам'ятати, що разом з вживання насіння необхідно пити 2 літри води на день.
Через те, що насіння містить розчинну клітковину, воно має здатність поглинати рідини. У склянці води насіння буде потроху зникати й рідина ставатиме густішою. Дайте настоятися насінню протягом 30 хвилин. Позитивна реакція, яку насіння чіа викликає в організмі, пов'язана зі здатністю волокна розчинятись у такий стан, як желе.
Також зерна активно використовують у будь-якому вигляді. З ним готують смузі, пудинги, пироги й салати. До того ж дослідження довели - в 100 грамах чіа кальцію в 5 разів більше, ніж у склянці молока
Як повідомляли раніше, лікар-дієтолог розповіла, кому не можна вживати насіння чіа.