"Секретні" добавки в Олів'є, які перетворять салат на ресторанний шедевр
Салат Олів'є для багатьох з нас не тільки прикраса новорічного столу, але і святкова страва з будь-якого приводу. Та й що гріха таїти, "олів'єшкою" можна себе побалувати просто, коли хочеться!
Як урізноманітнити салат, щоб отримати по-справжньому шедевральну страву - читайте нижче в нашому матеріалі Styler.
Урізноманітнити звичний салат допоможуть такі "секретні" добавки:
Гриби. Візьміть близько 200 грамів печериць або лисичок, наріжте, обсмажте і додайте в салат.
Квасоля. Вона додасть салату ніжність і бархатистість. Додати можна як відварену, так і консервовану квасолю.
Свіжий огірок або кисло-солодке яблуко. Вони додадуть Олів'є свіжості.
Замініть магазинний огірок домашнім
Для домашнього майонезу візьміть:
- Яйце сире добре помите - 1 шт.
- Рослинна олія - 120-150 мл
- Лимонний сік - 1 ст. л.
- Сіль - 1/3 ч. л.
- Цукор - 1/2 ч. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
Перекладіть 1 яйце, гірчицю, лимонний сік, сіль, цукор в баночку або ємність з маленьким діаметром і високими стінками. Залийте 120-150 мл олії. Ніжкою блендера накрийте жовток і збивайте до отримання білої густої емульсії.
Як готують "класичний" Олів'є
Рецепт Олів'є звичайно ж знайомий всім, але нагадаємо:
- варені яйця - 4 шт.;
- варена картопля - 4 шт.;
- морква - 1 шт.;
- солоні або мариновані огірки - 6 шт.;
- горошок - 1 банка (200 г);
- ковбаса або варене м'ясо - 300 г;
- майонез.
Також можна взяти цибулю, спеції, сіль і зелень.
Наріжте кубиком, додайте один з наших "секретних" інгредієнтів. Заправте соусом і все змішайте.
Раніше ми писали, якими помилками можна легко зіпсувати Олів'є.
Також кулінар розповіла, як спекти домашню піцу на тонкому тісті.