Напівфабрикати - зручна і смачна їжа, яку можна тримати про запас в морозильній камері і швидко готувати. Проте користі у таких стравах не надто багато.
Як зробити пельмені, вареники, котлети та інші страви не тільки смачними, а ще й корисними - читайте нижче в нашому матеріалі Styler.
Розберемося, що таке напівфабрикати
Не все заморожене - напівфабрикат. Наприклад, заморожений горошок чи полуниця, піца, лазанья - не є такими.
Напівфабрикат - продукт, який перед вживанням треба додатково готувати. А не просто розморожувати чи розігрівати. Це - вареники, пельмені, зрази, котлети, налисники тощо.
Що поганого в напівфабрикатах?
Продукти з тістом зазвичай містять його багато, а начинки мало. Тісто налисників чи пельменів належить до категорії "рафіновані вуглеводи", бо зроблене з білого борошна.
М'ясо в таких продуктах зазвичай містить багато технічних жирів (маргарини з трансжирами чи суміші жирів для фритюру). До того ж фарш для пельменів чи котлет далеко не завжди роблять з якісного м’яса.
Як зробити страву з напівфабрикатами більш корисною?
Раніше лікарі також розповіли, яка спеція є секретом довгожителів.
Всі оперативні і тільки перевірені новини без російської пропаганди і фейків - в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!
Перемога буде за нами! Слава Україні!