Що зробити, щоб вода не збігала з каструлі під час варіння: допоможе олія та дерев'яна лопатка
Коли в каструлі закипає вода для приготування рису або макаронів, часто буває так, що вона переливається з каструлі і частина виливається на плитку. На щастя, цієї неприємної ситуації можна уникнути, завдяки простим способам.
Про це пише Sante Plus.
Щоб уникнути виливання води на кухонну плиту, потрібно дотримуватись кількох простих і практичних порад.
Поставте дерев’яну ложку на каструлю з киплячою водою
Мало хто це знає, але дерев’яна ложка на каструлі не дасть окропу википіти. Дійсно, крохмаль, присутній в овочах або крупах, розчиняється при нагріванні. Після цього на поверхні води утворюється піна.
Зокрема, дерев'яна ложка погано проводить струм, тому піна не буде утворюватись рівномірно. Таким чином кілька бульбашок зможуть пробитися і лопнути на відкритому повітрі. Процес випаровування води дозволить піні опуститися.
Ще рекомендується час від часу обполіскувати дерев’яну ложку холодною водою, щоб вона не перегрілася.
У киплячу воду налийте трохи олії
Олія буде впливати на піну, запобігаючи її утворенню та переливанню води. Однак діяти необхідно вчасно. Потрібно налити кілька крапель у каструлю і так ви порушите крохмаль, що виділяється макаронними виробами чи певними овочами.
Не накривайте каструлю з киплячою водою
Іноді вода переливається з простої причини: тривале використання кришки на каструлі. Кришка запобігає виходу водяної пари. Результат: вода продовжує пінитися і швидше витікає з ємності. Тому під час готування можна використовувати кришку, але її потрібно вчасно зняти.
Раніше ми повідомляли, як скип'ятити молоко, щоб воно не збігло і не пригоріло.
Також ми писали, як відчистити посуд від застарілого нагару.