Що зробити, щоб нарізані яблука не темніли: названо дієві методи
В яблуках багато вітамінів, корисних елементів та вкрай необхідних мікроелементів. Тому експерти радять цей фрукт їсти ввечері, адже саме у цей період залізо засвоюється найкраще.
Однак, яблука дуже швидко темніють у розрізаному вигляді при контакті з повітрям. Як цього уникнути, повідомило виданням INSIDER.
Лимонний сік
Лимони містять велику кількість лимонної кислоти, яка може допомогти повністю деактивувати фермент у яблуках, що викликає потемніння.
Потрібно нарізати скибочками яблука, покласти їх у пакет, збризнути лимонним соком (приблизно 2 – 3 столові ложки на яблуко) і залишити так на деякий час.
Медова вода
Так, мед відмінний природний консервант, завдяки особливій сполуці він деактивує фермент потемніння в яблуках.
Зокрема, потрібно розчинити від 1 до 2 столових ложок меду в 1 склянці води кімнатної температури та замочити порізані яблука у цій суміші на 1-5 хвилин.
Якщо ви не готові з'їсти їх одразу, помістіть у холодильник на ніч у поліетиленовому пакеті, і вони залишаться свіжими.
Важливо, що мед може додати додаткового цукру фруктам.
Вода
Порізані яблука покладіть у посуд та залийте звичайною водою. Такий метод допоможе на дуже короткочасний період "врятувати" фрукти від потемніння.
Солона вода
Як відомо, натрій - це природний консервант, який може утримувати кисень на поверхні яблучних часточок. Зокрема, потрібно лише змішати 1/3 чайної ложки кухонної солі з 1 склянкою води та замочити яблука не менше ніж на 8-10 хвилин.
Однак, перед вживанням яблука потрібно добре промити водою.
Раніше ми повідомляли, як правильно вибирати продукти в магазинах, щоб вони були смачними.
Також ми називали продукти, які не можна зберігати разом.