Похмілля після свят буває у багатьох людей. І як пояснюють вчені, неприємні відчуття і погане самопочуття не завжди пов'язані з великою кількістю спиртного або змішуванням різних видів алкоголю.
Допомогти організму впоратися з похміллям і заспокоїти шлунок можуть супи. Рецепти справжніх похмільних супів – читайте нижче.
Лікарі вважають, що гарячий суп після бурхливих свят не стільки допомагає позбутися від похмілля і проблем зі шлунком, скільки повертають людину до життя.
Гаряча перша страва дає відчуття насичення без тяжкості в шлунку, відмінно зігріває і допомагає організму "включитися". Якщо ви раніше не вживали жирні супи - не варто і починати, насолоджуйтеся більш дієтичними стравами.
Секретний лайфхак - такі супи, як харчо, борщ або солянка – можна приготувати заздалегідь, 31 грудня, вони встигнуть настоятися за 1 січня і відмінно вам допоможуть.
А ось бульйони та легкі овочеві та курячі супчики найкраще їсти свіжими, тому варити їх потрібно перед вживанням.
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Курячі ніжки залийте холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання зніміть пінку і дайте їм поваритися пів години. Потім дістаньте і залиште остигати.
Цибулю і моркву дрібно наріжте і пасеруйте на маслі близько 5 хвилин. Після цього - відправляйте в бульйон. Додайте сіль, перець і селеру.
Картоплю потрібно очистити, порізати кубиками та додати в бульйон. М'ясо з курячих гомілок зріжте і відправте в каструлю.
Якщо є бажання, в бульйон можна додати локшину або 100 г рису – це допоможе шлунку.
Всім інгредієнтам дайте поваритися 15-20 хвилин. Подавайте на стіл з дрібно порізаною зеленню.
Інгредієнти:
Спосіб приготування
Квасолю замочіть заздалегідь на кілька годин, потім злийте воду, залийте свіжу і відваріть до напівготовності. Можна використовувати консервовану квасолю.
Цибулю і часник дрібно нарізати, обсмажити на олії пару хвилин. Моркву нарізати соломкою і додати до цибулі та часнику. З помідор зняти шкірку і натерти на тертку – відправити на сковорідку. Додати гострий перець і згасити 3-5 хвилин на середньому вогні.
Потім додати відварену або консервовану квасолю. І влити бульйон. Бульйон може бути курячий, на кісточках або овочевий.
Дати супу закипіти та додати до нього сочевицю. Варити до готовності 20 хвилин. Додати сіль і спеції. За пару хвилин до готовності додати подрібнену зелень.
Інгредієнт:
Спосіб приготування
Зваріть м'ясо. Ковбаски, бекон, шинку і сирокопчене м'ясо наріжте брусочками чи кубиками. Відварну яловичину подрібніть.
Цибулю дрібно наріжте та обсмажте до золотистого кольору. Додайте нарізане м'ясо і перемішайте. Обсмажте 2-3 хвилини.
Влийте ополоник бульйону, додайте туди протертий на тертці помідор і томатну пасту. Тушкуйте 10 хвилин.
Викладіть зажарку в бульйон, доведіть до кипіння. Додайте солоні огірки, спеції. Варіть ще 10 хвилин. Потім закрийте кришкою і дайте настоятися.
Подавайте на стіл з маслинами, лимоном. Можна заправити сметаною.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Картоплю очистити та нарізати кубиками. Половину часнику нарізати слайсами. Кмин підсушити в сухому сотейнику.
До кмину додати вершкове масло, часник і картоплю. Злегка все обсмажити та влити бульйон.
Довести суп до кипіння і поварити 20 хвилин. Що залишився часник видавити в каструлю через прес.
Одне яйце розвести в ополонику гарячого супу і влити в каструлю. Додати сіль, перець і довести до кипіння.
Подавати на стіл з дрібно посіченою зеленню.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Воду в каструлі доведіть до кипіння, додайте почищений і нарізану кубиками картоплю. Варити 10 хвилин.
Масло розтопіть на сковороді, обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю. Додайте цибулю в каструлю.
Потім додайте горошок і варіть на середньому вогні ще 10 хвилин. Посоліть і поперчіть.
Влийте в суп вершки, додайте подрібнений часник і дрібно нарізані листочки м'яти. Доведіть до кипіння і знімайте з вогню.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як приготувати справжню м'ясну солянку за рецептом наших бабусь.
А також ми писали про те, як приготувати найкрутіший зігріваючий суп з сочевиці.