Найбільші помилки, які призводять до псування продуктів: перевірте холодильник
Харчові продукти потрібно правильно зберігати та знати всі нюанси для кожного з них. Понад 40% продуктів відправляються в сміттєвий кошик саме через неправильне зберігання.
Які саме помилки призводять до псування продуктів і як правильно зберігати найпопулярніші з них, повідомляється в матеріалі Ukr.Media.
Ковбаса і сирі продукти
Зберігати їх в поліетилені категорично не можна. Вдома їх потрібно відразу звільнити від харчового поліетилену і тільки після цього відправляти в холодильник. Інакше вже через два-три дні на поверхні почнуть розмножуватися хвороботворні мікроби – задовго до появи неприємного запаху. Оптимальне упаковування для таких продуктів – у папері.
Зелень
За звичкою ми відправляємо зелень в ящик з овочами. Але це неправильно, оскільки в кращому разі вона стане просто млявою, а в гіршому – підмороженою і зіпсованою. Найкраще для зелені – це склянка або банка з водою, куди зелень потрібно помістити корінням вниз, а зверху прикрити пакетом. Це потрібно для циркуляції повітря.
Помідори
Більшість господарів помідори зберігають в холодильнику і це найпоширеніша помилка. Помідори потрібно зберігати в кімнатній температурі, оскільки вони залишаються свіжими та твердими не менше одного тижня.
Хліб
Ще одна типова помилка. В целофані відбувається виділення конденсату, і вже через три дні хліб починає пліснявіти. Краще за все використовувати для зберігання хліба лляне полотно.
Яблука в нижніх ящиках холодильника
Фрукти можуть виділяти етилен, що сприяє передчасному дозріванню плодів. Зберігати яблука рекомендується окремо від інших продуктів, у пакеті з маленькими дірочками.
Теплі страви в холодильнику
Багато людей впевнені, що якщо теплий суп поставити в холодильник, то це може порушити роботу електроприладу. Однак це не так. Сучасні холодильники з функцією самозаморожування можуть зберігати й теплі продукти та ефективно їх охолоджувати. Якщо ж чекати, поки суп охолоне на плиті до кімнатної температури, в ньому почнуть відбуватися процеси бродіння і розмноження хвороботворних бактерій. А вживання такої страви призведе до шлункових захворювань.
Яйця
Їх обов'язково потрібно зберігати в холодильнику. Мало того – зберігати їх треба в картонній упаковці, а не в пластикових контейнерах. Таке упаковування вбирає сторонні запахи. Експерти радять зберігати яйця не на поличках у дверях, а всередині самого холодильника.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерт здивувала відповіддю про те, скільки можна зберігати олів'є, холодець і шубу.
А також ми розповідали про те, як вибрати хороше шампанське.