Найпростіша шарлотка з яблук в сковороді: готується швидко і легко
Рецепт яблучної шарлотки зазвичай має на увазі використання духовки або електропечі. Однак зробити смачний пиріг з яблук буквально за пів години можна й у звичайній сковороді. Вона буде повітряна і пишна, і неймовірно смачна.
Як приготувати шарлотку з яблук в сковороді - читайте в матеріалі нижче.
Інгредієнти:
- Яблука - 2-3 шт.
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 150 г
- Ванільний екстракт - 1 ч. ложка (можна замінити ванільним цукром)
- Борошно - 120 г
- Розпушувач - 1 ч. ложка
- Рослинна олія - 1 ч. ложка
Спосіб приготування
Яблука помийте і наріжте скибочками. Для шарлотки вибирайте солодкі та соковиті яблука - тоді ваша шарлотка буде смачніше.
Яйця збийте з цукром і ванільним екстрактом до пишної піни міксером. Якщо ванільного екстракту немає під рукою, візьміть ванільний цукор. Для створення необхідної піни вам знадобиться не менше 5-7 хвилин.
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. А потім акуратно і поступово змішайте з отриманою сумішшю з піною. Перемішайте до однорідного стану.
Візьміть сковороду з товстим дном і ретельно змастіть олією. Поставте її на вогонь.
Викладайте спочатку яблука, а потім зверху їх заливайте тестом. Накрийте кришкою сковороду і готуйте шарлотку на мінімальному вогні 30-35 хвилин.
Раніше ми розповідали про те, як приготувати справжній сливовий пиріг за рецептом New York Times.
А ще писали про те, як з яблук зробити повітряні та смачні деруни.