"Смажене молоко" - іспанський десерт з дуже простих інгредієнтів. Leche frita - саме так його називають на батьківщині. В основі десерту заварний крем, обсмажений в паніровці.
Рецептом поділилася український блогер-кулінар Alina FooDee.
Для крему:
Для панірування:
Для посипання:
Скріншот: таким наш десерт буде всередині
Відлийте невелику кількість молока, приблизно 150-200 мл. Решту молока вилийте в каструлю, додайте цедру лимона, паличку кориці і варіть на повільному вогні до гарячого стану, щоб молоко наситилося ароматами цедри і кориці.
Борошно просійте, маленькими порціями додайте холодне молоко, перемішуючи, щоб не було грудочок. Додайте цукор, ванільний цукор, дрібку солі і два жовтки. Добре перемішайте до однорідності.
Додайте до яєць і борошна невелику кількість гарячого молока, процідженого через сито, швидко перемішайте, введіть решту молока. Перелийте в каструлю і варіть крем до загустіння, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Якщо все ж грудочки з'явилися, то можна пропустити крем через сито.
Форму вистеліть плівкою, перекладіть крем, розрівняйте і накрийте зверху плівкою, щоб не з'явилася скоринка. Залиште охолонути при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник на 1,5-3 години, поки крем повністю не застигне.
Дошку пріпиліть борошном, викладіть крем, зверху пріпиліть борошном. Розріжте на 12-16 частин. Кожен шматочок обваляйте в борошні.
У яйця додайте дрібку солі і перемішайте до однорідності. Кожен шматочок занурте в яйце. Потім знову обваляйте в борошні.
Обсмажте на великій кількості рослинної олії з усіх боків.
Змішайте цукор з корицею, обваляйте смажене молоко.
Раніше блогер розповіла, як приготувати домашні біляші на кефірі на швидку руку.
Також ми писали про рецепт дуже швидкого шоколадного торта, який точно сподобається всій родині.