Рецепт різдвяної куті від переможця МастерШефа
У переддень Різдва публікуємо для вас нетрадиційний рецепт приготування куті
Кутю на Різдво традиційного готують з пшениці, додаючи туди сухофрукти, але багато українців все ще перебувають у пошуку ідеального рецепту цієї страви до святкового столу. Саме з куті починається святкова вечеря в Святвечір. В оригінальному рецепті для приготування страви використовується пшениця, мак, сухофрукти та мед. Ми публікуємо для вас рецепт цієї страви від переможця "МастерШефа", кулінара Євгена Клопотенко.
В його рецепті замість пшениці присутня перловка, спробуйте таку варіацію, вам сподобається.
Кутя з перловки, журавлини і меду (klopotenko.com)
Клопотенко бере перловку - але не варить її, а просто замочує - так вона залишається твердою і при цьому абсолютно готовою. В якості пікантного доповнення Євген використовують сушену журавлину, вона надає страві приємну кислинку.
Склад:
- 250-300 гр. перловки,
- 50 гр. сушеної журавлини,
- 1 шт. сік одного лайма,
- 50 гр. маку,
- 30 гр. родзинок,
- 50 гр. волоських горіхів,
- 1 ст. л. меду.
Кутя з булгуру з лаймом
Для цієї страви Євген Клопотенко замість традиційної пшениці або перловки, використовує рис-булгур для створення незвичайного смаку. Щоб зробити кутю більш пікантною, кулінар додав у неї сік лайма.
Склад:
- 250-300 гр. булгуру,
- 50 гр. сушеної журавлини,
- 1 шт. сік одного лайма,
- 50 гр. маку,
- 30 гр. родзинок,
- 50 гр. волоських горіхів
- 1 ст. л. меду.
Також нагадаємо вам традиційний рецепт куті з пшениці і сухофруктів.
Пропорції інгредієнтів на 2 порції куті:
- пшениця - 200 г;
- ізюм - 40 г;
- курага - 20 г;
- фундук - 10 г;
- волоські горіхи -15 г;
- мак - 10 г;
- мед - 10 г;
Крупу відварити до готовності (попередньо замочити на ніч і готувати близько 40 хвилин в киплячій воді). Мак, родзинки і курагу замочити в гарячій воді. Горіхи можна підсмажити на сухій сковороді і дрібно нарізати. У готову кашу додати всі інгредієнти, мед, перемішати і прикрасити за бажанням.