М'ясні слойки з листкового тіста - ситна, ароматна і неймовірно соковита страва. Звісно, якщо їх правильно приготувати. А робити це, виявляється, не так вже і складно: приготування слойок процес не надто затратний по часу, та й особливо вишуканих інгредієнтів не потребує.
М'ясні слойки можна подавати гостям до чаю, сніданку, а ще вони чудово підійдуть у якості перекусу на роботі, в дорозі або на пікніку.
Рецепт смачних м'ясних слойок з листкового тіста опублікував жіночий інтернет-журнал "Філіжанка Кави".
Інгредієнти:
Для початку фарш потрібно покласти у миску, додати до нього сіль, перець, мелений часник, а також нарізану дрібними шматочками одну цибулину та подрібнений бекон.
Скриншот (YouTube/Другая Кухня)
Після цього до фаршу варто всипати панірувальні сухарі і тертий сир і все ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна маса.
Далі беремо листкове тісто (якщо воно зберігалося у морозильній камері чи холодильнику, то не забудьте його заздалегідь розморозити). Тісто потрібно розгорнути в тонкий прямокутний пласт.
Під час наступного кроку з фаршу треба сформувати смужки шириною приблизно по чотири сантиметри і викласти їх на тісто рядами (відстань між смужками має бути плюс-мінус 6-7 см).
Потім розділяємо смужки, а їхні краї промазуємо збитим жовтком. Далі просто обертаємо начинку підготовленим тістом так, щоб вийшли невеликі рулетики.
Скриншот (YouTube/Ольга Матвей)
Перед запіканням рулетики розрізаємо на невеликі шматочки і викладаємо на застелене пергаментним папером деко. Зверху промазуємо рулетики жовтком, присипаємо кунжутом і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати майбутню смакоту треба протягом всього 20-25 хвилин. Потім рулетики перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Скриншот (YouTube/Ольга Матвей)
Нагадаємо, нещодавно Клопотенко дав рецепт кручеників з салом і часником, які ще наші предки готували.
Також знаменитий телекулінар розкрив рецепт розкішної шарлотки з яблуками і секретним інгредієнтом, на приготування якої у вас піде всього 30 хвилин.