Рецепт домашніх бульйонних кубиків: ви більше ніколи не купите магазинні
Домашні бульйонні кубики - чудова й здорова альтернатива магазинним. Їх можна приготувати з найдешевших частин курки та овочів, щоб потім підсмачувати супи, бульйони, рагу та інші м'ясні страви.
Дивіться нижче на відео рецепт кубиків, після яких ви точно не купите магазинні.
Інгредієнти
- 2200 грамів комбінації курячих ніжок і кісток
- 6 паличок селери
- 6 морквин
- 2 великі цибулини
- 1 солодкий перець (за бажанням)
- 3 зубчики часнику
- корінь імбиру (близько 8 сантиметрів)
- сік 1/2 лимона
- 4,5 літрів води
- 2 склянки солі
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка мармайту (дріжджовий екстракт) - за бажанням
- 1 чайна ложка куркуми
Покрокове приготування
Помийте й наріжте курку (ніжки треба ретельно відчистити від шкірок). Наріжте селеру, моркву, цибулю. Змішайте половину від загальної кількості овочів з куркою. Вичавіть сік половини лимону. Перемішайте, викладіть на деко і запечіть в духовці при 240 градусах протягом години.
Перекладіть курку та овочі в глибоку каструлю, додайте решту цибулі, селери та моркви. Додайте нарізаний солодкий перець (за бажанням). Залийте водою і варіть на маленькому вогні протягом 3 годин (або поки не увариться до половини об'єму).
Зніміть з вогню і процідіть через сито. Бульйон перелийте в окрему каструлю, додайте часник, імбир і проваріть до темного кольору і консистенції сиропу. Імбир та часник дістаньте - вони віддали свій смак.
Змішайте цукор, частину солі і куркуму, додайте до бульйону. Можна додати дріжджовий екстракт мармайт (за бажанням). Додайте решту солі за два заходи, постійно перемішуючи. Має вийти концентрована тягуча маса.
Викладіть масу у форму, вистелену пергаментним папером і залиште застигати. Поріжте її на кубики і перекладіть до посудини з кришкою.
Наші домашні бульйонні кубики готові!
Для довідки:
Marmite - пряна харчова паста, виготовлена з концентрованих пивних дріжджів з додаванням трав і спецій. До безперечних достоїнств Мармайта слід віднести високий вміст п'яти вітамінів групи в (особливо В 12 і рибофлавіну B2), а також фолієвої і нікотинової кислот при низькому вмісті цукру і жиру.
Мармайт можна намазувати на хліб і їсти. Гурмани кажуть, що це неперевершено! Пасти треба зовсім трошки - буквально на кінчику ножа, аби насолодитися делікатесом.
Фото: klubok.com
Раніше ми писали, як приготувати домашні біляші на кефірі.
Також повідомлялося, як зробити пиріг в лаваші з куркою і грибами.