Літо - сезон фруктів, ягід, вітамінів і консервації. Багато господинь роблять закрутки на зиму з вишень та черешень. Однак, основною проблемою є видалення кісточок.
Щоб полегшити цей нелегкий процес, Styler підготував кілька способів, які допоможуть швидко видалити кісточки.
Зазначимо, що найпростішим методом є машинка для видалення кісточок. У магазинах та в інтернеті можна купити такий пристрій.
Часникодавка
Мало хто знає, але цей кухонний пристрій має отвір, який ідеально підійде для чищення черешень чи вишень.
Шпилька
Це усім відомий та зручний спосіб видалення кісточок. Щоб витягти кісточку, потрібно використовувати шпильку як ложку. Однак, важливо пам'ятати, що ви можете забруднитися, тому потрібно користуватись обережно.
Олівець
Підійде також шпажка, коктейльна соломинка або схожа тонка циліндрична паличка, за допомогою якої кісточки з ягід виштовхуються назовні.
Шприц
Видалити кісточки з черешень або вишень можна за допомогою звичайного одноразового шприца. Внизу корпусу робиться отвір під кісточку, а збоку - під ягоду. Поршнем кісточка видавлюється з вишні, а за допомогою гумки повертається на місце.
Пінцет
Такий метод діє приблизно так само, як і метод з булавкою. Потрібно виймати кісточку та витягувати її.
Раніше ми повідомляли, кому категорично не можна їсти вишні, попри їх корисність.
Також ми писали, як заморозити черешню на зиму з кісточками та без.
Окрім того, як приготувати варення з черешні з лимоном та м‘ятою.