Лікар розповіла, які зміни можуть статися з організмом, якщо повністю відмовитися від м'яса, замінивши його іншим джерелом білка - рибою.
Про це розповіла доктор із США Люсія Гарсія, пише Quora.
За словами медика, один з її пацієнтів з високим холестерином протягом року їв замість м'яса тільки рибу.
В результаті його холестерин впав до нормального рівня, але він виявив, що значення альбуміну і гемоглобіну були низькими, і у нього розвинулися симптоми анемії.
Лікар розповідає, що залізо є одним з основних поживних речовин для організму. Якщо в організмі не вистачає заліза, це може легко призвести до залізодефіцитної анемії.
Вміст "гемового" заліза в м'ясі риби вкрай низький, що не може задовольнити потреби організму людини в залізі.
М'ясо ж багате різними мінералами і кровотворними елементами, в тому числі залізом, цинком, вітаміном В12 і так далі, і є дуже хорошою "добавкою крові".
За словами лікаря, м'ясо містить багато насичених жирів. Якщо їсти занадто багато м'яса, можна отримати ожиріння, високий рівень холестерину, серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання.
А ось жир риби являє собою ненасичені жирні кислоти, які дуже корисні для здоров'я серцево-судинної системи і судин головного мозку.
За словами доктора Гарсії, для досягнення збалансованого харчування рекомендується їсти рибу 4 дні на тиждень і м'ясо 3 дні на тиждень.
А ось український лікар Євген Комаровський каже, що потрібно в тиждень з'їдати як мінімум дві порції риби. Одна порція - це 140 грамів. Але можна і більше - від двох до чотирьох порцій, тобто 280-560 грамів в тиждень. Більше - не рекомендується.
Раніше ми писали, яким чином на зовнішність і здоров'я може вплинути відмова від цукру на 14 днів.
Також лікар розповіла, що буде з організмом, якщо регулярно їсти картоплю зі шкіркою.