Під час здорового харчування важливо їсти більше овочів та фруктів. Тому мало хто знає, що зберігати у холодильну потрібно не усі продукти.
Про це повідомляє EatingWell.
Зокрема, холодні температури можуть зашкодити деяким свіжим фруктам та овочам.
Помідори
Томати люблять тепло і ненавидять холод навіть після того, як їх зірвали з гілки. Зберігання при низькій температурі робить помідори борошнистими. Тому їх краще тримати десь на полиці не під прямим сонячним промінням.
Свіжа зелень
Базилік, петрушка та кінза теж не можна зберігати у холодильнику. Через тривале зберігання в холодному середовищі вони можуть швидко зіпсуватися. Свіжі трави вимагають майже такого ж зберігання, як зрізані квіти.
Зокрема, пучок базиліка можна помістити у склянку з водою, змінюючи її щодня. Зелень також тримають далеко від прямих сонячних променів. Можна нещільно накрити її поліетиленовим пакетом з виконаними отворами.
Картопля
Такий продукт любить прохолоду, але не холод. У квартирі найкраще зберігати свіжу картоплю в паперовому пакеті в прохолодному місці (наприклад, у коморі). Зберігання картоплі в холодильнику змінює його крохмалисту структуру, негативно діє на смак та текстуру при приготуванні.
Цибуля
У холодильнику для цибулі повітря надто вологе. Такий продукт віддає перевагу сухому повітрю. В ідеалі зберігати цибулю потрібно в прохолодному, сухому, темному місці, що добре провітрюється.
Раніше ми повідомляли, як зберігати огірки, щоб вони довго залишалися свіжими.
Також, як зберігати м'ясо без холодильника влітку.
Окрім того, як швидко прибрати неприємний запах з холодильника підручними засобами.