Як приготувати вершкове масло всього з одиного інгредієнту: знадобиться всьо 20 хвилин
Одним із незамінних продуктів вдома є вершкове масло. Його використовують для випікання, перших та других страв, або до тостів. Однак, його можна приготувати за 20 хвилин всього з одного інгредієнту.
Рецептом поділилась фудблогерка Христина Парфан (kristy__kitch) Instagram.
Зазначається, що від сметани залежить смак майбутнього масла, тому перед приготуванням варто переконатися у тому, що вона свіжа, без зайвого запаху та присмаку.
Для приготування з виходом готового масла - 200 г знадобиться:
- сметана домашня - 500 мл.
Спосіб приготування:
Спочатку сметану викладіть у чашу для збивання та збийте на середній швидкості приблизно 10-15 хвилин. Сметана має стати зернистою.
Після цього потрібно промити масло. Для цього необхідно викласти його на чисту тканину і перекласти у друшляк. Далі промити у дуже холодній воді.
Потім масло зберіть у грудку і відтисніть зайву рідину. Готове масло викладіть в контейнер. Зберігати вершкове масло в холодильнику до 2-3 тижнів, у морозилці - до 2 місяців.
Зазначимо, що вершкове масло - це дуже корисний продукт. Воно містить вітаміни A, K та Е. Також покращує всмоктуванню жиророзчинних вітамінів - A,E,D.
Окрім того, воно джерело ненасичених жирних кислот, які гарно впливають на судини.
Головне - це поміркованість у вживанні. Окрім ненасичених кислот, в маслі багато і насичених жирів. А їх надлишок шкодить здоров’ю.
Кількість масла, яку можна їсти без шкоди для здоров’я залежить від кількості в ньому насичених жирів та від раціону людини. Бажана норма - не більше 40 грамів на добу для масла жирністю 82 відсотки та за умови, що в раціоні немає інших насичених жирів.
Раніше ми повідомляли, як приготувати ніжний крем-сир із кефіру.
Також ми писали про рецепт домашній сиру з 3 інгредієнтів за 10 хвилин.