Традиційне українське блюдо кутя, яке в період Різдвяних свят обов'язково має бути присутнім на столі, зазвичай готують за усталеним рецептом з пшениці або ячменю, хоча багато хто експериментує і вважає за краще додавати свої способи її приготування, використовуючи рис, гречку... Але є варіант зробити кутю на сучасний манер, що напевно припаде молоді до смаку.
Відомий телекулінар "Нового каналу", шеф і експерт реаліті "На ножах" Алекс Якутов розробив новий рецепт куті - з кускусу і кіноа, і поділився секретом приготування.
Як зазначив експерт, кутя, приготована таким сучасним способом, чудово поєднується з сиром халумі, тому рекомендує подавати на Різдво саме з ним. Але спочатку розгляньмо сам рецепт страви.
Інгредієнти:
Приготування:
Шеф-кухар Алекс Якутов (фото: novy.tv)
Все, страва готова! Тепер можна і до сиру халумі повернутися.
"Наріжте сир і відправте на сковорідку гриль. Підсмажте з двох сторін до хрусткої скоринки. Викладіть прогріту кашу, зверху сир халумі, горіхи та фініковий сироп. Можете додати зелень - кінзу, петрушку. Смак виходить карколомним", - розповів шеф-кухар.
Смачного!
Нагадаємо також, що нещодавно зірковий кухар дав корисний рецепт страви, вельми актуальної в новорічні та різдвяні свята, і розповів, як приготувати похмільний ледачий суп.
Додамо, перед цим знаменитий український кулінар розповіла, з такої крупи виходить найсмачніша кутя.