Якісний плавлений сир зараз важко знайти на полицях магазинів. Приготувати ніжний та м`який плавлений сир дуже легко. Для приготування краще використовувати домашній сир та молоко, з ним сир вийде в рази смачнішим.
Рецептом плавленого сиру поділився популярний шеф-кухар Василь Мішлен (vasilymishlen) в Instagram.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
Спосіб приготування:
Спочатку у мисці змішайте сир, молоко, яйця, соду та сіль.
Далі збийте блендером та поставте на водяну баню.
Через 2 хвилин додайте вершкове масло. Масу постійно помішуйте вінчиком до повного розтоплення сиру – приблизно 10 хвилин.
Після цього отриману масу перелийте в банку чи контейнер та поставте у холодильник на 24 години.
Зазначимо, чим довше стоятиме сир у холодильнику, тим густішим буде.
Раніше ми повідомляли, як приготувати домашній сир Філадельфія.
Також ми писали, як перевірити якість твердого сиру у мікрохвильовці.