Приготувати маршмеллоу будинку самостійно можна дуже легко. Особливість цього рецепта в тому, що готовий маршмеллоу можна нарізати будь-яким способом - квадратами, маленькими кружечками для какао і навіть відрізати великі шматки - для багаття.
Як приготувати маршмеллоу вдома самостійно – читайте в нашому рецепті нижче.
Висипаємо в миску швидкорозчинний желатин і заливаємо його 60 мл холодної води, добре перемішуємо віночком і залишаємо набухати.
Беремо 220 г цукру висипаємо в каструлю (бажано алюмінієву), додаємо щіпку солі та дрібку ванільного цукру. Вливаємо туди 60 мл холодної води та ставимо на вогонь. Розмішуємо до розчинення цукру.
Беремо набряклий желатин і розчиняємо його на водяній бані. Виливаємо желатин в глибоку миску і починаємо збивати міксером – до білого кольору і появи білих бульбашок.
Потім починаємо поступово вливати цукровий сироп тонкою цівкою і не перестаємо збивати міксером.
Збиваємо приблизно 7 хвилин-до тих пір, поки маса не стане біла і повітряна.
У форму застилає харчову плівку і злегка змащуємо рослинною олією. Потім виливаємо туди отриману масу і розрівнюємо. Накриваємо плівкою і відправляємо застигати – на 5-6 годин.
Потім витягуємо готовий маршмеллоу і ріжемо будь-якими шматочками.
У тарілку насипаємо ложку кукурудзяного крохмалю і ложку цукрової пудри, ретельно перемішуємо. Маршмеллоу обвалюють в отриманій суміші.
Щоб отримати маршмеллоу з різними смаками - додаємо в цукровий сироп пару крапель лимонного соку або вишневого соку.
Щоб зробити маленький маршмеллоу для какао і кави – набираємо масу для маршмеллоу в кондитерський мішок (або пакет) і просто зрізаємо куточок. Видавлюємо в форму через насадку або дірочку маленькі шматочки маршмеллоу.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як приготувати халву в домашніх умовах.
А також ми розкрили деякі секрети приготування класичного зеленого борщу.