Блогер розповіла, яке масло потрібно вибирати для приготування їжі
Рослинне масло - незамінний продукт в кожній родині. Жодна господиня не обходиться без нього. Нутриціолог Ганна Нікольська розповіла про три важливі критерії вибору гідного і корисного продукту. Отже, найважливіше в олії - це якість, температура згоряння та співвідношення омега-кислот.
"Якщо вже і брати масло, то тільки холодного віджиму, а краще сирочавлене", повідомила експерт на своїй сторінці в Instagram.
Температура горіння (точка димлення) – межа в градусах, після якого масла починає окислюватися і виділяти канцерогенні речовини. Чим менше вільних жирних кислот в олії, тим більш висока ця точка.
Нікольська зазначила, що для гасіння для гасіння підійдуть багато масла, бо там температура зазвичай не вище 100 градусів. А ось при смаженні важливо, щоб не утворювалася сильна золотава скоринка, тому підходять масла з точкою димлення вище 165 градусів.
Якщо вам дуже хочеться відчути аромат масла в салаті - вибирайте для цього лляну або гарбузову. З бюджетного варіанту може взяти гірчичне.
Нагадаємо, що раніше фахівець з харчування Валентина Івушкіна розповіла, чому худнучим весь час хочеться їсти.
До речі, дієтолог Альбіна Комісарова розкрила правду про кокосове масло і масло гхі.