Гречку по праву називають королевою круп через її користь. Але чи знаєте ви, яку саме вибрати крупу.
На це питання відповіла нутриціолог Юлія Половинська, пише РІА Новости.
"Зелена гречка - це те ж зерно гречки, тільки без термообробки, за рахунок якої воно не втрачає вітаміни. Тому в зеленій гречці користі більше, ніж у звичайній коричневій. Корисна зелена гречка всім", - повідомила Юлія.
За словами експерта, продукт містить багато клітковини, тому сприяє процесам травлення, добре засвоюється організмом. Гречка прекрасно насичує і покращує метаболізм.
"Містить антиоксиданти, що позитивно впливає на стан організму, покращує стан імунної системи, уповільнює процеси старіння. Має в складі безліч вітамінів і мінералів. Нормалізує рівень гемоглобіну в крові. Містить величезну кількість вітамінів. Прекрасний продукт при зниженні ваги, дає насичення, покращує метаболізм", - зазначила фахівець.
Протипоказана гречка людям, які страждають від алергії на білок ядриці (крупа з цілих зерен). Не можна їсти гречку кожен день і тим, хто страждає від запорів, цукрового діабету, гіпертонії, ниркової недостатності, підвищеного згортання крові і виразки шлунка.
Як ми раніше писали, лікар розвіяв основні міфи про каву.