Якщо людина корисно не харчується, то у неї збільшуються ризики онкології.
Зокрема, дослідження показують, що червоне м’ясо (яловичина, свинина, баранина) та оброблене м’ясо, наприклад, ковбаса, можуть збільшити ризик раку товстої кишки. Тому його слід уникати, якщо це можливо.
Зате немає нічого поганого у шматку м’яса птиці раз-два на тиждень - особливо, якщо його доповнити овочами.
Як приготувати корисну їжу, вживання якої може запобігти онкологічним захворюванням - читайте далі у нашому матеріалі.
Лікарі спробували створити страву, яка максимально убереже вас від хвороб. І ось один з варіантів меню, який підготували експерти Німецького фонду боротьби з раком (Stiftung Deutsche Krebshilfe).
Така "страва від раку", рецепт якої є на сайті фонду, розрахована на чотирьох осіб. Для неї знадобляться такі інгредієнти:
Спочатку потрібно помити та очистити картоплю і нарізати скибочками товщиною приблизно 1,5 см. Важливо маринувати шматочки в мисці з оливковою олією, сіллю, чорним перцем і цедрою лимона. Потім викладіть скибочки на деко, застелене папером для випічки, і випікайте в розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 25 хвилин.
Наступний етап - це приготування курятини. Для цього потрібно:
Курячі грудки промийте холодною водою, обсушіть заправити сіллю та перцем. Потім нагрійте оливкову олію на сковороді та обсмажте курячу грудку зі шкірою на середньому вогні. Переверніть м’ясо приблизно через вісім хвилин, додайте часник і чебрець. Поставте деко в духовку, розігріту до 160 градусів, і залиште його там на 10 хвилин.
Також добре приготувати цвітну капусту. Під час тушкування можна додати
Потім насолоджуйтесь корисною для здоров'я стравою!
Раніше ми повідомляли, що кулінар розкрив секрет справжнього американського яблучного пирога.
Також Клопотенко розкрив секретний інгредієнт для приготування ідеальної аджики на зиму.