ua en ru

Спробуйте на сніданок хумус з пітою. Покроковий рецепт традиційної страви з Близького Сходу

Спробуйте на сніданок хумус з пітою. Покроковий рецепт традиційної страви з Близького Сходу Хумус (фото: pixabay)

Останніми роками хумус став доволі популярним серед українців. Ця традиційна закуска з Ближнього Сходу дійсно дуже смачна та має багато інтерпретацій по всьому світу. Найкраще хумус смакує з пітою, тож нумо готувати!

Як приготувати класичні хумус та піту швидко та смачно - читайте далі на Styler.

Хумус за доступним рецептом

Для приготування цієї смачнющої закуски нам знадобляться такі основні компоненти:

  • Нут (горох)
  • Кедрові горіхи
  • Майонез (українська варіація страви)
  • Оливкова олія
  • Спеції - часник, червоний перець

Спосіб приготування:

  • У блендер ми кладемо нут та зубок часнику й трохи червоного перцю
  • Додаємо трохи кедрових горіхів
  • Далі додаємо столову ложку майонезу та 3 столові ложки оливкової олії
  • Перемелюємо все до однорідної маси.

Головний секрет вдалого хумусу - це правильно приготований нут. Необхідно з вечора замочити кілограм нуту у двох літрах води. Вже зранку достатньо буде проварити його впродовж однієї години.

Дивіться нижче покроковий рецепт на відео:

Піта найкраще пасуватиме до хумусу

Для приготування традиційної піти потрібно зовсім небагато інгредієнтів:

  • Борошно
  • Дріжджі
  • Вода

Спосіб приготування:

  • Спочатку ми додаємо до борошна дріжджі, сіль та цукор
  • Перемішавши борошно, додаємо воду кімнатної температури
  • Замішувати слід до стану м'якого еластичного тіста
  • В кінці додаємо оливкову олію
  • Залишаємо тісто на годину в теплому місці
  • Ділимо тісто на рівні частини та робимо з них круглі млинці діаметром 13-15 сантиметрів
  • Знову даємо час тісту піднятися впродовж 30 хвилин
  • Готувати піту слід у духовці при температурі 250-260 градусів, впродовж 5 хвилин.

Нижче на відео доступний рецепт піти від української кулінарки:

Ось так просто ви зможете здивувати коханих людей незвичним та таким смачним сніданком!