Спробуйте на сніданок хумус з пітою. Покроковий рецепт традиційної страви з Близького Сходу
Останніми роками хумус став доволі популярним серед українців. Ця традиційна закуска з Ближнього Сходу дійсно дуже смачна та має багато інтерпретацій по всьому світу. Найкраще хумус смакує з пітою, тож нумо готувати!
Як приготувати класичні хумус та піту швидко та смачно - читайте далі на Styler.
Хумус за доступним рецептом
Для приготування цієї смачнющої закуски нам знадобляться такі основні компоненти:
- Нут (горох)
- Кедрові горіхи
- Майонез (українська варіація страви)
- Оливкова олія
- Спеції - часник, червоний перець
Спосіб приготування:
- У блендер ми кладемо нут та зубок часнику й трохи червоного перцю
- Додаємо трохи кедрових горіхів
- Далі додаємо столову ложку майонезу та 3 столові ложки оливкової олії
- Перемелюємо все до однорідної маси.
Головний секрет вдалого хумусу - це правильно приготований нут. Необхідно з вечора замочити кілограм нуту у двох літрах води. Вже зранку достатньо буде проварити його впродовж однієї години.
Дивіться нижче покроковий рецепт на відео:
Піта найкраще пасуватиме до хумусу
Для приготування традиційної піти потрібно зовсім небагато інгредієнтів:
- Борошно
- Дріжджі
- Вода
Спосіб приготування:
- Спочатку ми додаємо до борошна дріжджі, сіль та цукор
- Перемішавши борошно, додаємо воду кімнатної температури
- Замішувати слід до стану м'якого еластичного тіста
- В кінці додаємо оливкову олію
- Залишаємо тісто на годину в теплому місці
- Ділимо тісто на рівні частини та робимо з них круглі млинці діаметром 13-15 сантиметрів
- Знову даємо час тісту піднятися впродовж 30 хвилин
- Готувати піту слід у духовці при температурі 250-260 градусів, впродовж 5 хвилин.
Нижче на відео доступний рецепт піти від української кулінарки:
Ось так просто ви зможете здивувати коханих людей незвичним та таким смачним сніданком!
Раніше ми писали про справжній бекон за рецептом шефів Марко Черветті та Паоло К’яфеле.
Також читайте, рецепт гамбургеру "як в МакДональдсі" в домашніх умовах.