Помідори "в снігу" без варіння і стерилізації: навіть бабусі дивуються такій консервації!
Помідори "в снігу" точно здивують ваших гостей і навіть бабусь, які думають, що "собаку з'їли" на консервації. Банки з такою закруткою не треба додатково стерилізувати, а маринад достатньо довести до кипіння, варити нічого не треба.
Спосіб приготування з'явився на YouTube-каналі Schneller Koch.
Інгредієнти на 3 літри (3 банки по 1 л чи 2 банки по 1,5 л):
- 1600 г помідорів
- 1,5 л води
- 15 зубчиків часнику
Для маринаду:
- 1,5 столової ложки солі
- 4,5 столові ложки цукру
Спеції:
- 5 шт. чорного перцю
- 0,5 чайної ложки насіння гірчиці (не обов'язково)
- 6 чайних ложок 9% оцту
Покрокове приготування
Простерилізуйте банки й кришки. Закладіть в банки помідори і залийте окропом. Прикрийте нещільно кришками і залиште так на 10-15 хвилин.
Тим часом натріть на дрібну терку часник.
Злийте рідину з помідорів назад в каструлю. Додайте туди сіль, цукор і знову поставте до закипання.
Покладіть в банки з помідорами наші спеції: перець горошком, гірчицю, оцет.
Залийте киплячим маринадом і закатайте щільно кришками.
Покатайте банки, щоб маринад і спеції розподілилися рівномірно. Переверніть банки догори дном і закутайте до повного остигання.
Раніше ми писали, як приготувати пікантну кабачкову ікру карі на зиму.
Також кулінарка розповіла, як приготувати хрусткі квашені огірки на зиму.