Очистити варене яйце від шкаралупи вміє навіть дитина. Але ось зробити це за дві секунди та при цьому отримати яйце абсолютно цілим - так ви точно не вмієте.
Який спосіб допоможе вам очистити яйця за дві секунди одним легким рухом руки - читайте нижче.
Зазвичай чистка яйця від шкаралупи не займає багато часу. Але бувають ситуації, коли це потрібно зробити дуже швидко або гарантовано отримати яйце абсолютно цілим - наприклад, для оформлення страв або салату.
Шкаралупа часто прилипає до яйця навіть після занурення в холодну воду. Це залежить від багатьох факторів і створює масу незручностей.
Зішкребти шкаралупу з яйця маленькими шматочками - заняття точно не для людей зі слабкими нервами.
Але є один простий спосіб, який вам допоможе зняти шкаралупу за пару секунд.
Дістаньте варене яйце з каструлі та покладіть в стакан.
Наповніть склянку наполовину холодною водою і закрийте зверху долонею
А потім протягом 3 секунд енергійно потрясіть стакан в різні боки.
Ось і все. Тепер вам досить потягнути шкаралупу, і вона зніметься з яйця відразу вся.
Більш детально цей хитрий спосіб можна розглянути на цьому відео:
Нагадаємо, раніше ми писали про те, який хитрий інгредієнт додавали до варених овочів наші бабусі, щоб зробити їх смачнішими.
А також ми розповідали про те, як швидко можна реанімувати липучки на взутті.