В Україні зараз сезон спаржі. Цей продукт дуже корисний і по-своєму унікальний.
Чому її потрібно їсти і включати в раціон розповіла дієтолог Оксана Скиталінська.
По-перше, у ній дуже багато калію. Тривалий емоційний стрес може викликати дефіцит калію. Калій впливає на ясність думок, сприяє транспорту кисню до клітин мозку, проведення нервового імпульсу до м'язів, на моторику кишечника.
У спаржі міститься аспаргін. Він нормалізує артеріальний тиск, активізує сечовиділення, покращує роботу печінки, тонізує серцевий м'яз.
"Звичайно, аспарагіну там мало, тому не варто думати, що тиск моментально впаде, а серце тонізується так, що вискочить з грудей, але присутність такого біологічно активного з'єднання робить спаржу дуже цінним дієтичним продуктом", - уточнила Скиталінська.
Також спаржа багата клітковиною, яка живить корисну мікрофлору товстого кишечника і робить нас здоровішими і емоційно стабільнішими (завдяки синтезу важливих молекул, що впливають на роботу мозку).
Як ми раніше писали, дієтолог Скиталінська розповіла, як треба харчуватися під час війни.
Читайте також про шкідливу звичку в харчуванні, яка серйозно пошкоджує ваше серце.