Чому не можна купувати магазинний хліб: лікар дала чітку відповідь
Магазинний хліб купувати не можна через великий вміст в ньому глютену і цукру.
Про це повідомила фахівець з харчування Ксенія Чорна.
У хлібі, який їли наші предки, не було такої кількості глютену, як в сучасному промисловому, пояснила вона.
Клейковина, яка міститься в магазинному хлібі, дратує всю систему травлення.
"Через регулярне вживання хліба може бути застій жовчі, утворення поліпів, каменів у жовчному міхурі, проблеми з підшлунковою залозою, здуття, газоутворення, проблеми зі шкірою, акне. Коли ти щодня їси рафіновані вуглеводи, ти підвищуєш рівень глюкози в крові, що призводить до інсулінорезистентності, а вона є основною причиною серцево-судинних захворювань", - розповіла Ксенія.
Дієтолог повідомила важливий момент - магазинний хліб також містить багато цукру, тому відчуття насичення від нього проходить дуже швидко.
Ксенія зазначила, що найкраще пекти хліб вдома, а не купувати в магазині.
Нагадаємо, що лікарі назвали напій, який в лічені хвилини знижує рівень цукру