Пиріг в лаваші - відмінний спосіб і випічкою поласувати, і з тістом не возитися. Хрусткий лаваш зверху, начинка з курки, грибів і заливки - все разом утворює неймовірну смакоту.
Рецептом поділилася відомий український блогер Alina FooDee.
Для начинки:
Для заливки:
Кулінар рекомендує обов'язково додавати мускатний горіх або ж іншу вашу улюблену спецію. Це потрібно, щоб прибрати борошняний смак в заливці. Підійде також дрібно подрібнений часник.
Гриби, курку і цибулю наріжте кубиком.
Обсмажте цибулю до золотистості, гриби смажте - 10 хвилин, курку - 1 хвилину.
Часник подрібніть, сир натріть на тертці.
Змішайте гриби, цибулю і курку, додайте часник, сіль і чорний перець за смаком, половину натертого сиру.
Для заливки змішайте всі інгредієнти і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
Лаваш змастіть вершковим маслом з двох сторін. Викладіть у форму діаметром 22 см. Краї можна обрізати ножицями за бажанням.
Викладіть начинку, залийте заливкою. Випікайте 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Заливка повинна повністю пропектися і затвердіти.
Готовому пирогу дайте постояти у формі 10-15 хвилин, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.
Раніше ми писали, як приготувати курку, як KFC. Кулінар розкрила секрет спеціального хрусткого кляру.
Також повідомлялося, як приготувати шинку зі свинячої рульки.