Пікантна кабачкова ікра карі на зиму: жодного майонезу чи томатної пасти
Кабачкова ікра - неймовірна смакота, яку й на хліб намазати й так ложками поїсти. Особливо взимку, коли кабачки недоступні й дорогущі.
Рецептом незвичної ікри карі поділилася українська кулінарна блогерка Лілія Цвіт.
Інгредієнти:
- кабачки - 2 кг
- перець - 1 кг
- цибуля - 0,5 кг
- сіль - 40 г (1,5 ст. л)
- олія - 100 мл
- оцет 9% - 50 мл
- цукор - 50 г
- карі - 2 ст. л.
- коріандр мелений - 1 ч. л.
- куркума - 1 ч. л.
Як приготувати закуску
Помийте перець, очистіть від зернят і поріжте смужками. Цибулю теж треба почистити і нарізати півкільцями.
Помийте кабачки, наріжте кільцями (якщо кабачки не дуже молоді, можна дрібніше). Посипте овочі сіллю, перемішайте, щоб вони пустили сік.
За півгодини додайте цукор та олію і поставте тушкуватися на одну годину. Важливо тушкувати під кришкою і час від часу перемішувати.
Вимкніть плиту і додайте в кабачки спеції: карі, мелений коріандр, куркуму, оцет. Перебийте блендером до однорідності.
Готову перемелену ікру протушкуйте 30-40 хвилин до бажаної консистенції, хочете густіше - тушкуйте довше.
Перекладіть готову ікру до стерилізованих банок і герметично закрутіть стерилізованими кришками. Оберніть банки догори дном і так охолодіть, закутувати не треба.
Смачного!
Раніше ми писали, як законсервувати кабачки карі на зиму.
Також кулінарка розповіла, як приготувати хрусткі квашені огірки на зиму.