Як пережити застілля на Великдень правильно: дієтолог дала прості поради
На носі Великдень і травневі свята, а значить і святкове застілля. І хоча на це свято накривають столи не такі шикарні, як на Різдво, ризик перевантажити шлунок все одно залишається. Крім того, традиційно на маївку українці вибираються на шашлики, а це означає, що організм отримає солідний удар.
Як пережити Великодні застілля правильно, розповіла дієтолог Ксенія Рен у своєму Instagram.
Відзначати Великдень будуть ті, хто місяць утримувався від тваринної білкової їжі, а також ті, хто сильно не змінював свій раціон харчування. І у всіх є ризик перевантажити організм жирною, смаженою їжею та алкоголем.
Переїдання дуже небезпечно, оскільки воно дає млявість, болі в животі, метеоризм, запори або розлади. У людей з хронічними захворюваннями може загостритися гастрит або забарахлити підшлункова.
Як пережити свята правильно
- Випийте перед святковим столом пів склянки теплої води. Алкоголь запивайте тільки водою.
- Їжте столовими приборами з ножем, ріжте їжу на маленькі шматочки, довше пережовуйте їжу.
- Між застіллями та прийомами їжі робіть перерву хоча б на три години.
- Заїдайте важку їжу зеленню - вона допоможе переварити їжу.
- Не налягайте на паски та крашанки – багато білка і дріжджів принесуть відчуття тяжкості в шлунку.
- На ніч постарайтеся сильно не наїдатися, пошкодуйте свій організм.
- Після алкоголю на ранок пийте високолужну мінеральну воду.
- Гуляйте на свіжому повітрі між прийомами їжі та посиденьками за столом.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, які продукти з великоднього кошика можуть бути небезпечними.