Фахівці розповіли, які продукти вбивають роботу серця
Хвороби серцево-судинної системи виникають не тільки через постійні стреси та навантаження, а також через неправильне харчування. Лікарі розповіли, які саме продукти є найбільш небезпечними для серця.
Як стверджує фахівець Центру серцево-судинних захворювань в Барселоні Пабло Канепа, згубним продуктом для серця є вершкове масло, пише видання La Vanguardia.
Він нагадує, що для того, щоб захистити серце і нормалізувати його роботу, у раціон обов'язково потрібно додати фрукти, овочі, крупи, бобові культури, рибу та оливкову олію.
Червоне м'ясо фахівець радить вживати не частіше двох-трьох разів на тиждень, через те, що в ньому міститься багато шкідливих насичених жирів.
Він магазинної випічки Канепа рекомендує повністю відмовитися, втім, як і від піци, тому, що в цих продуктах міститься немислима кількість трансжирів. Вони не просто згубно впливають на серцево-судинну систему, а в прямому сенсі – вбивають його.
Не варто зловживати сіллю, а також будь-якими солоними продуктами. Вершкове масло знаходиться в самому верху списку – його варто замінити іншими продуктами.
Також фахівець відзначає, що для серця згубні практично всі алкогольні напої, газовані напої, а також енергетичні напої.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що лікарі назвали найбільш часті причини смерті пацієнтів з коронавірусом.