Пельмені без м'яса - це можливо! Як приготувати смакоту з картоплею та салом
Якщо ви досі думаєте, що пельмені - це виключно страва з тіста та м'яса, то ви помиляєтеся. Їх можна робити пісними, "лінивими" і навіть начиняти картоплею з салом!
Як приготувати такий делікатес - розповіли експерти кулінарного сайту SHUBA.
Інгредієнти на три порції смачних пельменів:
- Борошно пшеничне - 250 г
- Олія соняшникова, рафінована - 25 мл
- Вода гаряча - 120 мл
- Картопля - 4 штуки
- Сало - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник, зубчики - 3 штуки
- Сіль - за смаком
Покрокове приготування
Закип’ятіть воду і перелийте її в миску, додайте дрібку солі та олію. Додайте просіяне борошно, замісіть тісто. Сформуйте кулю, яку одразу загорніть в харчову плівку і відкладіть у бік на час приготування начинки.
Приготуйте начинку. Помийте картоплю, почистіть і натріть на великій тертці. Цибулю очистіть і дрібно пошинкуйте. Свіженьке сало наріжте дрібними кубиками в 3-4 мм.
Усі інгредієнти змішайте в мисці і добре посоліть до смаку. Вичавіть зубчики свіжого часнику у суміш та перемішайте.
Дістаньте тісто, розкатайте на притрушеній борошном поверхні, сформуйте ковбаску та розділіть її ножем на невеликі рівні шматочки. Їх вийде близько 25-30 штук, але залежить від розміру. Присипте їх борошном.
Розкатайте шматки тіста в невеликі коржики та викладіть на них невелику кількість начинки. Зліпіть пельмені класичним способом, або так, як вам зручно.
Як готувати пельмені з картоплею (vkusnoo.com.ua)
Поставте каструлю із водою на вогонь. Коли вода закипить, посоліть її та закладіть першу партію пельменів. Перемішайте та варіть їх на невеликому вогні після спливання 7 хвилин. Також у воду можна додати сухі приправи або лавровий лист.
Готові пельмені вийміть шумівкою в тарілку і змастіть вершковим маслом, додайте зелень за смаком. Так зваріть усі пельмені або частину заморозьте.
Раніше ми писали, як приготувати пікантні помідори по-корейськи.
Також повідомлялося, що пельмені ніколи не розваляться, якщо додати всього один компонент.