Печінковий торт - одна з улюблених святкових страв українців. Це відмінна ситна закуска, яку готувати легко і просто.
Як зробити печінковий торт без майонезу, розповіла фудблогер Катерина на своїй сторінці в Instagram.
Для начинки:
Курячу печінку промити та почистити. Змішати печінку з вершками, яйцями, борошном і спеціями. Всі інгредієнти перебити занурювальним блендером до однорідної маси.
Смажити як млинці - на сухій сковороді, по 2-3 хвилини. Дати охолонути всім коржам.
Поки коржі остигають, готуємо начинку.
Овочі миємо й очищаємо від шкірки. Моркву натерти, а цибулю дрібно порізати. Обсмажити овочі на сковороді до золотистого кольору. Дати овочам охолонути.
Додати сметану, видавити пару зубчиків часнику і дрібно нарізаний кріп. Добре вимішати.
Змащувати кожен корж отриманою пастою і формувати торт. Для пікантності можна посипати начинку тертим сиром. А верх торта прикрасити тертим відвареним яйцем і зеленню.
Відправити готовий торт в холодильник на 1 годину, щоб все коржі просочилися.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготувати королівську свинину з чорносливом в духовці для різдвяної вечері.
А також розповідали про те, як приготувати незвичайну солодку кутю - з халвою і шоколадом.