Якісний шоколад від підробленого відрізнити можна, використовуючи ряд простих способів. Звичайно ж найкраще це робити вдома, коли плитка відкрита. Але ще в магазині за складом на упаковці можна запідозрити, що ваша шоколадка містить зайві, часто шкідливі для вас, компоненти.
Про це пише Tut-news.
У натуральному шоколаді має міститися мінімум складових. Це какао-олія, цукор, терті какао-боби.
У молочний шоколад додається ще сухе молоко. Але ніяких рослинних жирів, пальмової олії і т. д. плитка шоколаду містити не повинна
Термін зберігання натурального шоколаду - не більше року. Якщо на упаковці вказано тривалий термін - з шоколадкою точно не все в порядку.
Раніше експерти також розповіли, як відрізнити якісне згущене молоко від фальсифікату.
Також ми писали, як перевірити на справжність червону ікру.