Як відрізнити якісне згущене молоко від фальсифікату: найнадійніші способи
Натуральне згущене молоко в своєму складі має містити всього два компоненти. Це молоко і цукор. Процес приготування правильного продукту досить трудомісткий і дорогий, що вкрай невигідно недобросовісним виробникам.
На що слід звернути увагу при покупці згущеного молока і як не купити шкідливий фальсифікат, пише Today.
Так, виробники часто роблять згущене молоко, розбавляючи сухе молоко і пальмову олію до консистенції згущеного молока. Адже так вище рентабельність. А щоб олія не надавала згущеному молоку сіруватого відтінку, її відбілюють, додаючи діоксид титану (його маркують як Е171).
Крім того в згущене молоко часто додають такі компоненти, як модифікований крохмаль, ароматизатори, підсолоджувачі, цукрозамінники, і навіть карбоксиметилцелюлозу.
Якщо ж побачите на упаковці E950 (підсолоджувач ацесульфам калію), ні в якому разі не давайте продукт маленьким дітям до семи років. Це небезпечно.
Варене згущене молоко насправді не варять
А темне згущене молоко, яке продають, як варене, насправді не варять. Його штучно загущують і підфарбовують. У підсумку виходить недорогий, але шкідливий продукт.
Уважно вивчіть упаковку:
- На "правильному" згущеному молоці має стояти маркування ДСТУ 4274:2003.
- Жерстяна банка не повинна мати пошкоджень, а термін придатності - не більше року.
- У пластику згущене молоко дозволено зберігати не більше двох місяців.
Зверніть увагу на назву
Справжнє згущене молоко продається тільки під назвами "Молоко згущене з цукром" або "Молоко незбиране згущене з цукром".
Якісний продукт не може продаватися під назвою "Сгущенка", "Згущене молоко", "Сгущеночка" і так далі.
Раніше ми писали також, як відрізнити натуральний мед від підробленого. Українцям розповіли про найдоступніші і прості способи.
Також повідомлялося, як не купити в магазині порошкове вино.