Зварити пельмені з морозилки - здавалося, що може бути простіше? Але і тут є ряд нюансів. Ми звикли, що пельмені потрібно кидати в киплячу підсолену воду, проварювати після закипання кілька хвилин і розкішна "студентська" страва готова.
Але це не зовсім правильно, пишуть Belnovosti.
Експерти кажуть, що заморожені пельмені відносно сухі і не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються і злипаються.
Щоб цього уникнути, кидати пельмені потрібно не в окріп, а в гарячу воду.
Якщо ж пельмені вже опинилися в окропі, то в каструлю потрібно додати склянку холодної води. Це вирівняє температуру нагрівання і пельмені збережуть свою форму і не розповзуться по каструлі.
Але при цьому варити пельмені після додавання холодної води потрібно довше. Зате на смак вони будуть не як зварений напівфабрикат, а вже як більш-менш якась м'ясна страва.
Не бійтеся перед варінням пельмені замочити у воді на кілька хвилин, щоб підігнати їх до кімнатної температури.
Тісто вбере деяку кількість води, що підвищить його пластичність, і при варінні пельмені не лопнуть.
Раніше ми писали, що шеф-кухар показав правильний і несподіваний спосіб розбивати яйця.
Також повідомлялося, як приготувати цілий кілограм соковитих котлет всього з 0,5 кг фаршу.