Спеції не лише роблять нашу їжу смачнішою, а й допомагають зберегти здоров'я. Деякі з них можна навіть їсти по кілька чайних ложок на день, запиваючи водою.
Про це розповіла лікар із США Люсія Гарсія, пише Quora.
Медик каже, що найпопулярнішою "здоровою їжею" є куркума. У східних країнах цей помаранчевий порошок надзвичайно пощирений. Його вже протягом шести тисяч років полюбляють їсти в Індії та Китаї.
"Куркума - це їжа як лікувального, так і їстівного призначення, яку можна використовувати як смачну їжу, так і як лікарську "траву" для вирішення різних проблем зі здоров'ям", - пише доктор Гарсіа.
Медик вважає, що є зв'язок між вживанням куркуми і частотністю захворювання на рак в Індії, та США - любителі спеції індійці хворіють на онкологію в десять разів рідше.
Куркума містить близько 3% куркуміну, і лабораторні дослідження показали, що куркумін має функцію запобігання раку та інгібування метастазування ракових клітин.
"Куркумін - сильна фармакологічно активна сполука з протизапальною, протипухлинною, антимутаційною, антибактеріальною, противірусною, антиоксидантною та іншими ефектами", - додала лікар.
Медик говорить, що куркума є дуже безпечною їжею без побічних ефектів і коштує вона недорого.
Спосіб вживання куркуми дуже простий: насипте в рот столову ложку (три чайних) куркуми (приблизно 2-3 грами), потім зробіть ковток гарячої води.
До слова, медик назвала овоч, який захищає від раку.
Раніше ми писали, продукти якого кольору корисні для здоров'я.
Також лікар розповіла про наслідки частого вживання цибулі.