Мариновані огірки по-польськи закладаються в банку разом з цибулею, морквою, коренем петрушки та гірчицею. Така закрутка буде ідеальною закускою взимку, а найкраще для неї підійдуть корнішони.
Рецептом поділилася українська кулінарка Лілія Цвіт.
Для маринаду на 1 л води:
Замочіть огірки в холодній воді на дві години. Покладіть в чисту банку кріп, порізану шматками цибулю, кружальця моркви, корінь петрушки, діжонську гірчицю, лавровий лист, духмяний перець.
Щільно складіть у банку огірки, найкраще - корнішони.
Налийте в каструлю воду, додайте сіль та цукор, оцет. Поставте кип'ятити, залийте гарячим маринадом огірки.
Накрийте кришкою та простерилізуйте банку в киплячій воді протягом 10 хвилин. Після стерилізації герметично закрийте банку.
Поставте банку догори дном і залиште до вистигання. Закутувати - не треба!
Раніше ми писали, як замаринувати огірки так, щоб їх можна було їсти вже через чотири години.
Також повідомлялося, чи можна солити й консервувати з йодованою сіллю.