Один простий фокус поверне вашій тертушці гостроту: що потрібно зробити
Тертушка є практично на кожній кухні, і з часом цей простий і багатофункціональний агрегат втрачає свою гостроту. Заточити ніж або ножиці можна досить просто, а ось як повернути гостроту тертці - мало хто знає.
Як знову зробити кухонну тертку гострою - читайте в матеріалі нижче.
Простий спосіб зробити тертушку гострою
Тертушка стає непридатною через частого використання і часом господарі вважають за краще просто купити нову, а не заточити стару.
Але виявляється, зробити її знову гострою не так вже й складно. Вам знадобиться керамічна кружка або тарілка, яку зручно тримати в руках. Головне, щоб краї посуду були необроблені.
Вам потрібно поставити тертку на стійку поверхню, взяти в руки керамічну кружку і здійснювати рухи, як ніби ви хочете її натерти на своїй тертці.
Процедуру потрібно повторити на всіх гранях тертки та всього за 20 хвилин ви зможете перетворити стару тертку в майже новий і функціональний агрегат на кухні.
Що ще можна використовувати для заточування тертки
Якщо ж на вашій кухні не виявилося керамічного посуду або ж краю у такого посуду оброблені, то візьміть звичайну наждачний папір.
Проведіть цим папером по кілька разів з кожного боку тертки, і вона знову стане гострою і якісною.
Народні умільці поділилися й іншим цікавим рецептом: скрутіть лист фольги в кульку і натріть його на тертці з кожного боку. Це зробить вашу тертку знову гострою.
Таку процедуру можна проводити регулярно, і ви надовго забудете про покупку нової тертки.
Важливо! Зберігайте тертку в спеціальній кришці або коробці, щоб довше зберегти її властивості. Чи не прикладайте сили, коли ви натираєте продукти. І мийте тертку тільки вручну, а не в посудомийній машині.
До речі, раніше ми писали про те, як в домашніх умовах можна заточити ніж.
А також розповідали про те, як легко і просто відіпрати плями від поту на одязі.