Правильне харчування у літню спеку дуже важливе для організму. Адже все допоможе уникнути дискомфорту і тяжкості в організмі.
Про це пише Elle.
Так, дієтологиня Наталія Самойленко розповіла про правила харчування, які уникнути допоможуть уникнути дискомфорту і тяжкості в організмі.
Як відомо, у літню спеку виділяється піт – це фізіологічний процес для терморегуляції. З потом ми втрачаємо воду і важливі електроліти – Na, K, Mg, Cа, які потребують поповнення. Саме з цієї причини так важливо дотримуватися водного балансу в організмі, каже фахівець.
До продуктів, які швидко псуються відносять ковбасні вироби, сире м'ясо і риба, молочні продукти, вершки. Тому їх кількість краще мінімізувати в раціоні, щоб зайвий раз не піддавати свій організм небезпеці.
Окрім того, важливо аби у кожному прийомі їжі була зелень, овочі, листя салату. Вони багаті калієм, кальцієм, вітамінами групи В (особливо фолатами), С, антиоксидантами.
Важливою складовою раціону є також фрукти, ягоди, холодні супи, які в спеку будуть ідеальним варіантом прийому їжі.
Раніше ми повідомляли, що дієтолог озвучила головні правила безпечного харчування.
Також лікарі розповіли, наскільки небезпечна підгоріла їжа.