З давніх-давен люди трепетно ставилися до продуктів і намагалися не викидати нічого. Якщо і були відходи, їх згодовували домашнім тваринам. Готували стільки, скільки могли з'їсти або те, що могло довго зберігатися. З того часу існує багато прикмет про їжу, недбале ставлення до якої, якщо в них вірити, може принести неприємності.
Що говорять прикмети і яке раціональне пояснення, чому не варто розкидатися продуктами, пише PAN.
Найбільш трепетно завжди ставилися до хліба. Викидати його вважалося великим гріхом, який загрожує бідністю, сварками в сім'ї і хворобами. Навіть хлібні крихти не можна змітати.
Черствий або запліснявілий хліб також не можна відправляти в сміття. Щоб хлібний виріб не пропав, рекомендується згодувати його тваринам, наприклад, голубам.
Крупи і каші. Вважається, що якщо позбутися від залишку крупи або каші, звареної з неї, то разом з ними піде фінансове благополуччя.
А ось нехтуючи молоком або молочними продуктами, людина може втратити щастя.
Видаляючи ж зі столу залишки овочів або фруктів можна позбутися любові і взаєморозуміння з оточуючими людьми.
Безсумнівно, продукти належать до органічної продукції, яка при попаданні в землю перетворюється на перегній.
Але найчастіше залишки їжі потрапляють на загальне звалище разом з іншими матеріалами: пластиком, склом і так далі.
При їх розкладанні виділяються особливі елементи, які вступають в реакцію з перегноєм. В результаті такої взаємодії виділяються небезпечні хімічні гази та інші випаровування, що забруднюють довкілля.
Раніше ми писали, які предмети на кухні небажано мити миючим засобом.
Також фахівці розповіли, чому підлогу не можна мити старою футболкою або рушником.