У холодну пору року часник стає особливо популярним продуктом, і його використовують при приготуванні страв багато кулінарів і простих громадян. При цьому лікарі-дієтологи нагадують, що користь від будь-якого продукту перш за все полягає в помірному вживанні.
Про це пише "Ukr.Media".
Відомо, що часник має антивірусну і протигрибкову дію і є природним "антибіотиком". У його складі знаходиться ефірна олія - аліцин, якій він зобов'язаний специфічним запахом, смаком і потужною антибактеріальною дією.
Однак, кажуть експерти, при цьому не варто додавати часник в усі страви без розбору заради боротьби з вірусами.
Зазначається, що нерідко господині допускають ряд помилок при використанні часнику в приготуванні страв, знижуючи корисні властивості цієї багаторічної трав'янистої рослини.
Так, фахівці вважають, що при підготовці часнику не варто використовувати часничницю - професіонали рекомендують подрібнювати його за допомогою ножа.
Цей спосіб дозволяє таким маленьким шматочкам краще розкрити смак і поліпшити аромат страви.
Також експерти пояснили, в які страви часник потрібно додавати обережно, і в якому вигляді:
Як повідомлялося, перед цим експерти назвали 10 натуральних продуктів і напоїв, які допоможуть запобігти тромбоз без ліків.
Також ми писали, що раніше дієтологи назвали список кращих овочів для підтримки здоров'я.